טיולי האופנועים כוללים בתוכם סיכונים לא מעטים ומצד שני זו חוויה שכולנו אוהבים לחלוק. המסמך הזה שחיברתי הוא ללא שום תוקף משפטי או מהווה הנחייה כזו או אחרת, אלא נכתב מעומק ליבי ואהבתי את נושא הרכיבה ונועד בסופו של דבר לנסות ולהפוך את הטיול לחוויה בה כל מי שיצא לטיול גם שב ממנו בשלום.
תקינות הכלי:
כמעט מיותר להזכיר. האופנוע חייב להיות במצב – טכני לפחות – מושלם. צמיגים, שרשרת, בולמים וכל השאר, אבל גם ניירת וכו'. לא לשכוח.
הרוכב:
שוב, מיותר להזכיר ובכל זאת. מיגון מתאים וציוד הולם לסוג הרכיבה. קסדה ומשקף נקיים כמובן, אך גם שאר אזורי הגוף – כפפות, לפחות נעליים, מעיל רכיבה ממוגן הם מינימום.
המוביל:
טיול מוצלח ובטוח חייב מוביל. והמוביל הזה הוא ה"מבוגר האחראי". זה שמחליט על הקצב, זה שמנפה רוכבים איטיים או מהירים לקבוצה. זה שמחליט מתי עוצרים וזה שאף אחד לא עוקף. הוא גם זה האמור להכיר את המסלול, לקבוע מתי הקצב יכול לעלות ומתי יש להיזהר מהפתעות. הוא זה שיאט כשהכביש אינו מוכר, ויאפשר להגביר מהירות באזור בטוח.
המאסף:
המאסף משמש מעין ע' מוביל. הוא אמור לזהות מאחור נקודות תורפה בדמות רוכבים איטיים מדי, מתקשים, או בעייתיים מכל סוג.
סלולארי –
חובה. כל הרוכבים יזינו במכשיר הסלולאר שלהם את מספרי הטלפון של המוביל והמאסף. ולזכור – מכשירים תמיד בכיס צדי של הרוכב, לא על הכידון, ירחם השם.
עזרה ראשונה :
מה לעשות, ואנחנו למודי ניסיון. בטיול רכיבה חובה להצטייד בערכה כזו. שלא נדע.
עקיפות:
הקבוצה תרכב אחרי המוביל בשורה מדורגת. המוביל הוא העוקף הראשון כאשר אף רוכב אינו עוקף רכב מימין בתוך שיירת הרכיבה. הסיבה היא שהנהג הנעקף יכול להיבהל, לסטות שמאלה ולפגוע באחד מהרוכבים בשיירה.
מבנה השיירה :
מיד אל תוך הרכיבה יזוהה סוג של סדר כאשר הרוכבים החזקים ביותר יהיו מאחורי המוביל ואחריהם יבנה סוג של מדרוג. ההמלצה החמה ביותר היא "לאמץ" את הרוכב מולך שרוכב מעט טוב יותר ממך ולהישאר עמו לאורך כל המסלול. במידה ואותו רוכב "פורץ" קדימה אפשר לנסות להישאר עמו אך אם הקצב או הסגנון גורמים לנפילת הלב למכנסיים מדי פעם אין שום בושה למצוא מישהו חדש שיוביל אותך בתוך השיירה.
עצירות:
לפני הטיול יסוכמו תחנות העצירה הראשיות. המדובר על עצירה להתרעננות, שתייה, תדלוק או ארוחה. אלו הן העצירות הקבועות. מעבר לעצירות הקבועות – באחריות המוביל לוודא שהמאסף מגיע כל הזמן עם שאר הרוכבים במידה והמראות האחוריות נותרות מיותמות זמן ממושך. אלה הן עצירות הביניים שנועדו לשמור את הקבוצה מהתפזרות לאורך הנתיב. אין שום בושה להמתין מספר דקות לשאר החברים.
והכי חשוב:
אם אתה חלק מקבוצה הרוכבת מהר מידי לטעמך או אתה חש שאתה לא מיומן מספיק לסוג וסגנון הרכיבה – סע הביתה! איש לא ילעג לך ולא יחזיק זאת כנגדך. תן להגיון לעבוד ולא לרגש כי המדובר בסופו של דבר בחיים שלך!
רכבו בזהירות בבקשה, לכולנו יש משפחה שגם ככה אחוזת פלצות מהתחביב שלנו.